Zaracin: Trudim se da budem optimista, ali situacija u Crnoj Gori je veoma opasna

Specijalni izaslanik Vlade Njemačke za zemlje Zapadnog Balkana poručio da će rizik biti ogroman ako se sudije Ustavnog suda ne izaberu do početka februara

izvor: Pobjeda

Specijalni izaslanik Vlade Njemačke za zemlje Zapadnog Balkana Manuel Zaracin poručio je da je važno izabrati sudije Ustavnog suda i naći izlaz iz krize.

– Vidjeli smo da je pokrenut postupak, ali sada je potrebno pokazati više efikasnosti – rekao je njemački izaslanik gostujući na Dnevniku Radio Televizije Crne Gore (RTCG).

Ponovio je i raniji stav da bez izbora sudija Ustavnog suda, pravosuđe ostaje paralisano.

– Evropa nije tu da nameće, nego da pomogne da se nađe izlaz. Uvijek se trudim da budem optimista, ali je ovo vrlo opasna situacija – podvukao je Zaracin, ponavljajući stav ministarke Tanje Fajon.

On je ukazao na to da je evropski put zemlje sada na raskršću.

– Svi moraju da pokažu da, ne samo da žele da budu na evropskom putu, već i da budu u stanju da partijske interese stave po strani kako bi i mogli ponovo da budemo optimisti kada je riječ o Crnoj Gori – dodao je Zaracin.

On je pozvao stranke u Crnoj Gori da nađu zajednički jezik i do početka februara izaberu sudije Ustavnog suda. Ako se to ne desi, kaže, rizik je ogroman.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment