Zašto je kandidat Milatović zatvorio Montenegro Airlines? “Air Serbia“ najavila 40 letova nedjeljno do Tivta, 21 do Podgorice”

„Air Serbia“ će tokom predstojeće ljetnje sezone imati 40 nedjeljnih letova do Tivta, odnosno 21 let nedjeljno do Podgorice, saopšteno je iz kompanije.

Kako je navedeno, kompanija će i ovog ljeta imati let na relaciji Niš– Tivat.

U saopštenju se navodi da je kompanija počela da saobraća po ljetnjem redu letjenja, koji će važiti do 28. oktobra 2023. godine.

Kako se navodi, u tom periodu, „Air Serbia“ će obavljati redovne i sezonske letove do više od 80 destinacija širom svijeta, od kojih do preko 20 „Air Serbia“ nije ljetela tokom 2022. godine.

Najfrekventnija destinacija „Air Serbia“ tokom ljetnjeg reda letjenja biće Tivat sa 40 nedjeljnih letova, slijede Podgorica, Cirih i Istanbul sa 21 letom, Beč sa 18, Budimpešta sa 17, odnosno Atina, Larnaka, Ljubljana, Pariz, Skoplje, Tirana i Zagreb sa 14 nedjeljnih letova.

U ljetnjoj sezoni „Air Serbia“ pojačaće saobraćaj između Beograda i Sjeverne Amerike, a uz dnevne letove do Njujorka, od 17. maja uspostaviće i direktnu liniju do Čikaga.

Nove destinacije u mreži „Air Serbia“, poput Ankare, Krakova, Ohrida, Varne i Rodosa, realizovaće se četiri puta nedjeljno, dok će do Tel Aviva, Kaira, Hamburga, Geteborga, Kelna i Hanje putnici biti u prilici da lete tri puta nedjeljno.

Među najfrekventnijim destinacijama srpske avio-kompanije nalaze se i Rim sa 12 letova nedjeljno, Prag sa 11, Amsterdam i Milano sa 10.

Devet puta nedjeljno, „Air Serbia“ će letjeti do Barselone, Bukurešta, Londona i Sofije, dok će do Berlina i Soluna srpska avio-kompanija letjeti osam puta u toku nedelje.

Do Kopenhagena, Diseldorfa, Frankfurta, Sarajeva i Stokholma, putnici će tokom ljetnjih mjeseci biti u prilici da lete svakodnevno.

„Po prvi put u našu mrežu uveli smo direktne letove do Lisabona, Izmira, Krfa, Marselja i ti letovi su izazvali posebno interesovanje. Putnike će nesumnjivo obradovati i povećanje broja nedjeljnih letova do Italije, Španije, Njemačke, Turske, Grčke, Sjeverne Amerike, kao i mogućnost da tokom ljetnje sezone iz Niša lete do Atine, Kelna, Frankfurt-Hana, Istanbula, Ljubljane i Tivta“, izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letjenja „Air Serbia“.

izvor: Jadrannovi.me

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment