Biserko: Istina najviše boli zbog čega se često proglašava govorom mržnje

Od osnivanja, Gradska RTV bila je izložena napadima i etiketiranju dijela političkog i društvenog spektra. Poslednjih dana svjedočimo kulminaciji tih napada, uključujući i to da smo optuženi za širenje govora mržnje. Gradska Televizija će u narednom priodu pitati svoje sagovornike, ali i one koji su, namjerno i smišljeno, odbijali da to budu, da li su u našim emisijama ikada prepoznali ono za šta nas optužuju.

Danas prenosimo odgovor Sonje Biserko, predsjednice Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, objavljen 21. jula 2023. godine u Dnevniku Gradske televizije u 19 sati.

Gradska TV jedna je od retkih televizija u regionu koja se trudi da profesionalno obavesti o onom šta se dešava, ne samo u Crnoj Gori, nego i regionu.

Čini se da istina najviše boli, pa se ta istina onda često proglašava govorom mržnje. Sve što se odnosi na ratne zločine, na ratne zločince, njihova glorifikacija, njihovo javno pojavljivanje i tumačenje onoga što se desilo defedesetih, zatim korupcija i sve anomalije na našim političkim scenama Gradska TV pokušava objektivno da adresira i da na taj način potakne ljude da razmišljaju svojom glavom. RTV Podhorica jedna je od retkih regionalnih televizija koja nudi tu vrstu uvida u ono što se dešava, šta je bilo i šta su mogućnosti, šta su perspektive…

Tu pre svega mislim na Crnu Goru.

gradski.me

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment