Darku Šukoviću nagrada za životno djelo ‘Crnogorac’, priznanje i za četiri novinara Pobjede

Glavni i odgovorni urednik Antene M Darko Šuković dobitnik je nagrade za životno djelo “Crnogorac” Društva crnogorskih novinara, koja se dodjeljuje povodom 23. januara – Dana crnogorskog novinarstva. Među nagrađenima su i četiri novinara Pobjede.
Urednik kulture u Pobjedi Jovan Nikitović dobitnik je godišnje nagrade Društva crnogorskih novinara, a ovo priznanje dobila je i novinarka Radija Crne Gore Jadranka Prelević.
Za doprinos razvoju crnogorskog novinarstva nagrađeni su zamjenica urednicka Pobjede Radmila Uskoković-Ivanović i zamjenica urednika kulture u ovoj dnevnoj novini Dragana Erjavšek. U ovoj kategoriji nagrađeni su i novinarka Televizije Crne Gore Jelena Dukaj i novinarka Radio Bara Vesna Soškić.
Nagradu za mladog novinara dobili su novinarka Pobjede Željka Zvicer, novinarka TV E/Gradske TV Ajda Šufta, novinar RTV Nikšić Aleksandar Nikčević i novinarka Radija Crne Gore Ana Kruščić.
Žiri, u kom su Danilo Burzan, Kaćuša Krsmanović i Slavica Kruščić – Vasović, odlučio je da dodijeli i tri specijalne plakete za izuzetan stvaralački doprinos, koje su pripale Fejzulahu Demiroviću, za posebnu kreativnost u vizuelnom izrazu RTV Crne Gore, Rukiji Divanoviću-Lajki, za doprinos filmskoj i TV produkciji RTV Crne Gore i Edinu Krniću za izuzetne putopisne reportaže na RTV Crne Gore.
Nagrade će biti uručene 23. januara u 11 sati, na svečanosti u biblioteci “Đurđe Crnojević” na Cetinju.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment