Drugi put u istoriji, Crna Gora je na Mundobasketu

Drugi put u istoriji, košarkaši Crne Gore igraće na Mundobasketu. Izabranike Boška Radovića od 25. avgusta pratićemo na smotri čiji će domaćini biti Japan, Filipini i Indonezija, pošto su večeras u krcatoj “Morači” bili ubjedljivi protiv Češke, rezultatom 88:70 (32:14, 18:11, 20:21, 18:24).

Košarkaši Crne Gore, drugi put u istoriji, igraće na Mundobasketu. Izabranike Boška Radovića od 25. avgusta pratićemo na smotri čiji će domaćini biti Japan, Filipini i Indonezija, pošto su večeras u krcatoj “Morači” bili ubjedljivi protiv Češke, rezultatom

Konačan skor možda i najbolje govori o predstavi koju smo pratili večeras u Podgorici, a tokom koje je naša selekcija uspjela već u prvom kvartalu da se odlijepi i tako sebi omogući da bez drame ode na svjetsku košarkašku smotru.

Foto: FIBA

Naši košarkaši su već u drugom kvartalu stigli do viška od 20 poena, da bi na odmor otišli uz rekordnih 25 (50:25). Ako je do tada i bilo skeptičnih, tada je bilo jasno kako Crna Gora ide na SP. Stoga su preostale dvije četvrtine bile rutina, a naša selekcija kvalifikacije završava na trećem mjestu u grupi, uz sedam pobjeda i pet poraza.

U našoj ekipi večeras je najefikasniji bio Nikola Ivanović sa 17 poena, a jedan manje postigao je Radović. Peri je dodao 14, a Slavković 11 poena. Kod suparnika je najbolji bio Hazlink (17).

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment