Kurti: Bio sam spreman da potpišem, ali je druga strana to odbila

Bio sam voljan da potpišem, ali je druga strana odbila, izjavio je kosovski premijer Aljbin Kurti po završetku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, uz posredovanje Evropske unije.

U obraćanju medijima poslije sastanka u Briselu, Kurti je kao gubitak ocijenio to što večeras nije potpisano ništa od onoga što je dogovoreno.

„Ovo je sporazum koji u potpunosti uspostavlja ravnopravnost strana, to je sporazum simetrije, dobrosusjedstva i saradnje u budućnosti, uvijek na demokratski i evropski način“, rekao je Kurti o predlogu EU, prenosi Koha.

„Nisam potpisao, jer druga strana nije bila voljna da potpiše. Izrazio sam spremnost i interesovanje da potpišem ovaj tekst. To ne bi bio prvi tekst koji su potpisali premijer Kosova i predsjednik Srbije“, ocenio je Kurti.

„U Berlinu su četiri premijera država Zapadnog Balkana potpisala tri sporazuma. Mislim da je šteta da to danas nije potpisano i da smo se dogovorili. Sporazum je trebalo da bude potpisan, to nije uradila srpska strana, iako je pristala“, istakao je Kurti.

CDM

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment