Lucia Danica Petričević: Nagrada za doprinos jačanju odnosa sa Crnom Gorom


Uprava za saradnju sa iseljenicima iz crnogorske dijaspore odlučila je da nagradu „Doprinos jačanju odnosa sa Crnom Gorom“ dodijeli Luciji Danici Petričević, članici Crnogorskog kolektiva Santa Fe u Argentini.
Aplikaciju je blagovremeno podnijela Crnogorska zajednica iz Buenos Ajresa pred nadležnim organima pomenute organizacije, koja godišnje dodeljuje niz priznanja onim pripadnicima dijaspore koji se ističu u različitim oblastima kao što su kultura, nauka, umjetnost, privreda. , sport itd.
Ova posthumna titula Luciji je najveće priznanje koje ova organizacija dodjeljuje za doprinos jačanju odnosa sa Crnom Gorom. Nagrada će biti dodijeljena 29. jula u gradu Plavu, u Crnoj Gori, tokom centralnog obilježavanja manifestacije pod nazivom „Dani migranata iz dijaspore“. Sofija Petričević, Lusijina sestra koja je zbog ovog razloga doputovala u Crnu Goru, biće zadužena da primi važno priznanje pokojne sestre.
Upravni odbor našeg Udruženja zahvaljuje se članovima Odbora koji su zaduženi za događaj, njegovom direktoru Arbenu Jakupiju, Margariti Kilibardi i Marčelu Popoviću iz crnogorske zajednice Santa Fe na saradnji, te Sofiji Petričević.
Čestitamo Claudiju i Nanci i cijeloj Lucijinoj porodici na ovoj zasluženoj nagradi. Bez sumnje, Lucia nam svojim radom i posvećenošću jačanju veza sa našim crnogorskim korijenima ostavlja najbolji primjer i ohrabruje nas da nastavimo ovim putem.
Podijeli:

Related posts

Leave a Comment