UNIMOD: Pokret Evropa sad prevario svoje glasače

UJEDINJENA CRNOGORSKA DIJASPORA (UNIMOD) iz Njemačke, Turske, Kanade, Australije, BiH, Srbije, Novog Zelanda, Luksemburga i SAD-a, kao i čitava crnogorska dijaspora i iseljeništvo, sa velikim interesovanjem pratili su postizborne pregovore o formiranju 44. Vlade Crne Gore. Temeljeći svoj optimizam na proklamovanim predizbornim obećanjima Pokreta „Evropa sad“, crnogorska dijaspora i isljeništvo očekivali su formiranje Vlade koja će zemlju izvesti iz trogodišnje društveno-političke i ekonomske krize i koja će je vratiti na jasan i čvrst evro-atlantski kurs.

“Referišući se na dostupne informacije o ishodu pregovora o formiranju buduće Vlade, odnosno njenoj političkoj kompoziciji i sastavu, UNIMOD sa dubokim razočarenjem konstatuje da je Pokret „Evropa sad“ prevario svoje glasače. Kako one u Crnoj Gori, tako i one u dijaspori i iseljeništvu. Prevareni su i pripadnici manjinskih naroda koji su svoj glas poklonili Pokretu „Evropa sad“ uzdajući se u lažna obećanja o međunacionalnoj jednakosti, stabilnosti i prosperitetu.

Gotovo sigurno pod pritiskom Crkve Srbije u Crnoj Gori, kao i zvaničnog Beograda i Moskve, Pokret „Evropa sad“ je na pragu formiranja nove Vlade Crne Gore zajedno sa najtvrdokornijim, najnazadnijim, najnedemokratskijim političkim opcijama u Crnoj Gori pro-srpske odnosno pro-četničke i pro-ruske provenijencije”, navode u saopštenju iz UNIMOD-a.

Uprkos brojnim upozorenjima sa važnih evropskih i svjetskih adresa, budući premijer Vlade Crne Gore Milojko Spajić, lider Pokreta „Evropa sad“, kako tvrde, sklopio je poguban politički savez sa strankama koje aktivno promovišu agresivno klerikalnu i ekstremno-velikonacionalnu, anti-crnogorsku politiku. Na ovaj način osudio je sebe i svoju buduću Vladu na političku izolaciju zapadnog, razvijenog svijeta, a Crnu Goru i njene građane na ekonomsku stagnaciju.

UNIMOD pozdravlja odgovorno vođenje pregovora o formiranju 44. Vlade Crne Gore koje su pokazale manjinske političke partije pro-crnogorske orijentacije. Odbijajući da se prodaju za „komad vlasti“ i svojim učešćem u vlasti daju legitimitet Vladi, kako ocjenjuju, lažnog evropejca Milojka Spajića, demonstrirale su principijelan stav koji budi nadu da još nije sve izgubljeno.

“UNIMOD, kao i drugi organizovani oblici djelovanja crnogorske dijaspore i iseljeništva, neprestano će u društveno-političkim krugovima zapadnoevropskih zemalja u kojima žive širiti istinu o Crnoj Gori. Jedini put za Crnu Goru je onaj koji vodi u Evropsku uniju. Crnogorska dijaspora i iseljeništvo će uvijek biti protiv onih nazadnih političkih snaga koje Crnu Goru žele zaustaviti na tom putu”, zaključuje se u saopštenju UNIMODA koje potpisuje predsjednica crnogorske zajednice eMDe Alijanse iz SR Njemačke Emira M Lučina.

Podijeli:

Related posts

One Thought to “UNIMOD: Pokret Evropa sad prevario svoje glasače”

  1. boboz

    Evropa sad je je revitalizovana stara politička forma djelovanja neprijatelja Crne Gore. Umjesto izglupiranih, otupjelih i bez dvoljno pameti,starih kadrova, SRBOFAŠISTI su odlučjuću bitku za potpunu okupaciju Crne Gore uključili nove mlade snage, još bezobzirije i neprijateljskiehe prema Crnogorcima i Crnogorkama, Crnoj Gori i svim građanima Crne Gore. , Gaddluke svojih prostačkih, zlih prijethodnika vojnici PES-a, uzdići će na još strašniji nivo kripto pljački i uništavanja Crne Gore. Bivše suverenističke političke partije CG u tome sum nmogo pomogle svojim neznanjem, nesposobnošću, licemjeerjem i nebrigom za Crnu Goru i njene građane. FAŠISTIČKOJ SRBIJI MNOGO JE POMOGLA I CPC, MITROPOLITA MIHAILA, SVOJIM OTUĐENJEM OD NARODA KOJI GA JE IZABRAO NA ČELO CPC.

Leave a Comment