Mikijelj: Novi trajekt zvaće se 30. avgust, na preporuku Andrije Mandića

Nekadašnji Jadrolinijin trajekt “Prizna”, koji je Morsko dobro kupilo u Hrvatskoj stigao prošle sedmice u Boku Kotorsku. Direktor JP morsko dobro, Mladen Mikijelj, saopštio je da danas očekuje ispisnicu sa hrvatske zastave nakon čega će kompletirati dokumentaciju broda pod crnogorskom zastavom.

Mikijelj je najavio da će taj trajekt nositi ime “30. avgust” aludirajući na datum izbora 2020. godine, dodajući da su to ime odabrali na preporuku jednog od lidera DF-a, Andrije Mandića.

“Ovaj trajekt potpuno spreman za obavljanje prevoza. Očekujem danas ispisnicu sa hrvatske zastave, a onda ćemo kompletirati svu dokumentaciju broda pod crnogorskom zastavom”, kazao je direktor JP Morsko dobro gostujući u emisiji “Boje jutra” na TV Vijesti.

Mikijelj je rekao da ta procedura oko prepisa može trajati jedan da  “ako bude volje u Ministarstvu kapitalnih investicija”.

“Taj brod je već tehnički pregledan, ima svoju kategorizaciju, po kojoj ispunjava uslove za odvijanje trajektne linije na relaciji Kamenari – Lepetani”, rekao je Mikijelj.

Kazao je da je uvjeren da će u četvrtak, “ukoliko ne bude opstrukcija od strane MKI”, brod početi sa radom. Brod će nositi ime “30. avgust”, rekao je Mikijelj.

“Mislim da je 30. avgust simbol koji je omogućio da se dođe do promjene svih pljačkašklih privatizacija koje su se desile proteklih 30 godina. Ime 30. avgust smo dali na preporuku gospodina Andrije Mandića”, kazao je Mikijelj.

CDM

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment