Ni sekunde nijesu što su bile, tokom Debate predsjedničkih kandidata 2 minuta Jakova Milatovića trajala 2 minuta i 44 sekunde!

Menadžment RTCG: Niko nije favorizovan, štoperica kasnila

Sinoć je na Javnom servisu održana prva predsjednička debata, a nakon toga na društvenim mrežama počeo je da kruži snimak, na kome se vidi da je štoperica, kada je govorio kandidat Evrope sad Jakov Milatović bila usporenija. 

Snimak su komentarisali i pojedini političari na Tviteru.

– Kad vrijeme mjere “po teologu sa Oxforda”, a ne po Griniču – napisao je poslanik DPS-a Petar Ivanović. 

Menadžment Radio Televizije Crne Gore oglasio se saopštenjem.

“Povodom reakcija određenih političkih struktura u vezi izborne debate na RTCG informišemo javnost da je prilikom mjerenja vremena obraćanja kandidata došlo do tehničkih problema u drugom dijelu emisije.

Ne stoje konstatacije da je Javni servis bilo koga favorizovao, već su usljed tehničkih problema, kašnjenja štoperice i zvučnog signala, gotovo svi kandidati imali po 20 i više sekundi nego što je bilo predviđeno. Ovi podaci su lako provjerljivi tako da nema mjesta bilo kakvim spekulacijama o favorizovanju pojedinih kandidata. Na zahtjev menadžmenta biće utvrđena odgovornost za tehničku grešku”, navodi se u saopštenju koje je objavio Portal RTCG. 

A, ukoliko neko ima štopericu, dovoljno slobodnog vremena i želje da još jednom pogleda sinošnju Debatu lako će i egzaktno utvrditi da je i saopštenje Menadžmenta RTCG netačno poput njihovih uređaja za mjerenje vremena.

Jer, samo su u slučaju jednoga kandidata 2 minuta trajala – 2 minuta i 44 sekunde! 
Antena M

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment