Protest ispred Direktorata za medije: Ćutanje institucija samo govori da je situacija u Crnoj Gori mnogo gora

Grupa građana Podgorice okupila se i danas ispred predstavništva Direktorata za medije CG zahtijevajući prestanak politike mobinga i diskriminacije novinara i novinarki, kao i širenja straha i prijetnji svima onima koji pokazuju svoje neslaganje za postupanjem menadžmenta javnog servisa Radio Televizije Crne Gore.

Okupljeni građani nosili su transparente: onaj jedan novinar je jedan od nas, NE targetiranju novinara, javni interes mora biti prioritet Javnog servisa, imamo pravo da se izražavamo na svom jeziku…

Glavni urednik Pobjede Draško Đuranović kaže da se radi o političkoj agendi, o ugrožavanju slobode govora i prije svega ugrožavanju prava ljudi koji rade u medijima.

Ćutanje institucija dodaje samo govori da je situacija u Crnoj Gori mnogo gora.

Đuranović poručuje da ovo nije pitanje samo novinara, te da je važno da građani shvate o čemu se radi.

Poslušajte njegovu kompletnu izjavu.

Jelena Marković građanska aktivistkinja, poručuje da pokušavaju da ukažu na sve probleme u kojima se nalazi naša država i urušene institucije.

Ona nosi transparent “Ombudsmane podnesi ostavku” jer kaže da ombudsman spava “dubokim snom”.

“Ne reaguje na diskriminaciju i na stvari na koje bi trebalo da reaguje. Imamo nekog ko želi da pretvori tu instituciju u mrtvu instituciju. Mi želimo da pošaljemo poruke da se ne mirimo sa stvarima koje se događaju”, kaže Marković.

Poslušajte njenu izjavu.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment