Radulović: Gubimo milione zbog nedostatka avio linija

U Splendidu večeras proslavljena Turistička Nova godina

izvor: Pobjeda

autorka: Nada Kovačević

Turistički poslenici su u hotelu Splendid večeras proslavili tradicionalnu manifestaciju, Turističku Novu godinu koje organizuje Crnogorsko turističko udruženje. Direktor CTU, Žarko Raduović kazao je da je naš najveći kvalitet je autentičnost i da nam je problem nedostatak avio linija, jer zbog nerazvijene infrastrukture jedini je to način da turisti dođu do nas.

– Daleko smo od savršenog ali smo autentični. Mala smo zemlja, koja ima puna problema, ali je unikatna. Interesantan smo turistučki proizvod koji uspijevamo da prodamo na tržištu. Tu autentičnost moramo da sačuvamo i na toj različitosti da gradimo naš budući razvoj – poručio je Radulović okupljenim turističkim radnicima.

Pomenuo je da je ova godina bila odlična zahvaljujući turistčkim radnicima i da su bez ičije pomoći ,,preživjeli“.

– Možemo da dođemo sa prihodima do 2019, ali smo izgubili ogroman kapital. Čeka nas strpljiv, mukotrpan i težak rad – kazao je Radulović podsjetivši da je poznat kao neko ko kritikuje sve vlade.

Ovaj put je zamolio da im više Vlada ne pomaže, nego samo da im obezbijedi avio linije koje smo izgubili jer smo zbog toga ove godine izgubili par stotina miliona.

– Sve ćemo mi sami, a vi samo da nam ne podižete poreze u sred sezone. Ako treba najavite nam to pola ili godinu unaprijed kao što to rade u drugim zemljama – poručio je Radulović Vladi.

Aleksandra Gardašević Slavuljica, generalna direktorica za razvojne politike Ministarstva turizma i ekonomskog razvoja kazala je da zbog kovida unazađen turizam, pa su mnoge destinacije počele od početka.

– Trebaće godine da se oporavimo, i nikad neće biti isto kao prije. Treba da ga izvedemo iz krize i destinaciju učinimo drugačijom i atraktivnjom. Crnu Goru treba da promovišemo kao jedinstvenu destinaciju, da kreirajmo nove ponude koje će oduševiti svijet. Privatni sektor je taj koji treba da diktira trendove i tako treba da bude i ubuduće – kazala je Gardašević Slavuljica poručujući turističkim poslenicima da treba zajedno da stvaraju turističku destinaciju u kojoj će gosti boraviti duže i trošiti više.

Osim turističkih radnika i njihovih poslovnih partnera, svečanosti su prisustvovali predstavnici resornog ministarstva, Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija. Goste su zabavljali Žuti Serhatlić i Ana Bekuta.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment