Toše bi danas napunio 42 godine… – Riječi iz njegovog zadnjeg intervjua i danas se pamte

SHOWBIZ

Iza sebe je ostavio pjesme, ali i rečenice po kojima će ostati upamćen, a posljednjim intervjuom večer prije smrti, u kojem je izjavio kako mu je “svega puna glava”, ušao je u legendu

Nikad prežaljeni Toše Proeski danas bi proslavio 42. rođendan. Stradao je 2007. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške. Imao je samo 26 godina.

UŠAO U LEGENDU

Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. u Kruševu u Makedoniji, a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skoplju kao jedan od najboljih studenata svoje generacije. S 15 godina već je nastupao na festivalu Makfest, a nakon što je s Tonijem Cetinskim 2004. godine snimio hit Lagala nas mala, osvojio je i hrvatsku publiku. 

Pjesmom Srce nije kamen ubrzo je osvojio ljestvice radijskih stanica i u pripremi je bila i inostrana karijera.

Njegovi nastupi punili su dvorane bez obzira na to u kojoj su se državi održavali, publiku je osvajao glasom, stasom i karakterom, a poznat je bio i po svojoj skromnosti.

Njegove riječi “Ve sakam site” (Sve vas volim) ni danas nisu oslabjele, a koliko je bio nesebičan i skroman otkrivao je kako na nastupima tako i u intervjuima.  Za sebe je često govorio da postoji “zbog publike”, a kritikama nije davao veliko značenje.

PREDOŚEĆAO KRAJ

“Pričate kako je život divan. I jes, samo da potraje još malo”, ispričala je njegova starija sestra makedonskim medijima u jednom intervjuu što je rekao prije tragične pogibije.

Poginuo je 16. oktobra 2007. godine na autocesti A3, na putu iz Skoplja za Zagreb. Automobil koji je vozio Georgij Georgijevski udario je u teretno vozilo nakon što je vozač zaspao za volanom.

Menadžerica Ljiljana Petrović, koja je lakše povrijeđena, spavala je u trenutku nesreće, baš kao i Toše, no on je preminuo na mjestu, od povreda kičme. 

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment