Aerodrome treba bačit, što će nam!?

piše: Radmila Tomović

Za Dritanov i moj pojam ovo je sve ekselent. Malo nam problematiku prave pomorski i vazdušni saobraćaj, ali to je zanemarljivo. Takoreći bezveze. I, uopšte nam nije jasno što se digla tolika dreka!? Poplavljen aerodrom u Tivtu, kolaps na podgoričkom…

Mnogo važno. Uopšte mi nije jasno što se ovaj narod digao da putuje? Pa onda ne valja ovo, ne valja ono… U pravu je Dritan. Nema s kim da radi. Nema svježih ideja, brzih rješenja. Eto, recimo… Mogli su juče u Tivtu, putnicima dat one pojaseve za spašavanje iz aviona. Što fali? Nose ih po aerodromu kao kabanicu, koriste za plažu, đeca se igraju i svi zadovoljni… Ali, nema… nema kreativnosti.

A ministar turizma i još nečega, brate, mnogo osjetljiv. Mnogo se iznervirao. A kad je nervozan on počinje da se če…če… ne da se češlja, nego da se češka dok aerodromi plivaju pod vodom, a putnici se guše na suvom. I, sve na nervnu bazu. Evo, ilustracija.

Ilustracija

Stvar, kao što vidite, prijeti da se otrgne kontroli. Zato evo dobronamjernih sugestija..

Vazdušni saobraćaj – da se ukine! Nema putnika, nema problema! Ko može da dođe zemljom, dobro nam došao. Ko može tim laminama od kola da putuje, nek putuje. Ko može da podnese vozove bez dnevnoga reda, taj je naša ciljna grupa.

A, aerodromi? Aerodromi da se zatvore za mili narod i daju crkvi. Popovi ionako nikad ne kubure sa biznis idejama. I, provjereno, znaju sa nekretninama.

Aviominimalizam je izlaz iz problema koji prijeti da pokvari rekordnu sezonu prije nego je postigla radnu temperaturu. Realno, treba nam samo jedna (pokošena) livada i dva avion(čić)a. Jedan za Dritana, drugi za popove. Njima je od naroda i Boga dato da putuju, greota ih sputavati na zemlji.

Valjalo bi da Dritanov aviončić ima neku rotaciju. Što da ne kad voli. I, obavezno, da mu se da ime. Recimo „Krila pravde“.

Popovski avion mogao bi da se zove „Munja božja“. Njemu ne treba rotacija, možda samo neki freskopisac malo da ga omala, par prigodnih ilustracija i da ih bog vidi.

Dakle, samo zeru savremenom trenutku prilagođen princip: Caru carevo, Bogu božije.

A, rekli smo, civilnome stanovništvu, tzv. prostome puku – samo sopstveno ili narodno drumsko i šinsko vozilo (autobus i voz). I ćao!

Pod obavezno – Dritan na ovu temu da popriča sa ministrom turizma i još nečega. Da ga relaksira! Mnogo je ministar ambiciozan i mnogo se nervira. Šta će nam toliki turisti? Treba to smjestit, nahranit, trpjet… Ne znamo ni sa nama šta ćemo, samo nam još oni fale. 

I samo još  jedna molba za Dritana – da stimuliše i pohvali postojeći PR kadar. Obavezno! Sve stručnjak do stručnjaka. Evo, recimo danas. Od Službe za odnose s javnošću, dosadni novinari, tražili su odgovor na pitanje zašto je haos na podgoričkom aerodromu?

PR ekspert kaže – „Aerodromi Crne Gore su u stanju da sigurno i bezbjedno opsluže sve potrebe nadolazećeg saobraćaja, uz ograničenje u kvalitetu usluge koja su direktno uslovljena stanjem infrastrukture. Sistemska infrastrukturna ulaganja traže određenje vlasnika po pitanju nosioca razvoja.“

Bravo! Za udžbenik. I nepismeno i besmisleno! Majstore, pitanje je bilo zašto je haos na aerodromu, a ne prodajete li ga.

Antena M

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment