Iz Ruske crkve objasnili luksuznu imovinu Kirila Gundjajvea

Mitropolit jekaterinburško-verhoturski Ruske pravoslavne crkve, Evgenij Kuljberg (51), objasnio je kako je patrijarh maskovski Kiril Gundjajev (77) postao, vlasnik skupih automobila i luksuznih satova (takođe i jedne ili više jahti i nekretnina)…

Prema njegovim rečima, koje citira portal „УралИнформБюро” (uralinform.ru), Gundjajev je „veliki gospodin i otac za mnoge ljude koji ga daruju”.

„Postoji veoma veliki broj ljudi koji iskreno vole patrijarha, za njih su njegove riječi i služba od ogromnoga značaja. A njima je želja da oca okruže ljubavlju prirodna potreba“, rekao je mitropolit odgovarajući konkretno na pitanje odakle Gundjajevu „Cadillac Escalade”, „Mercedes-Benz S-Class Pullman” ili „Aurus”.

Oni koji pitaju o tome, nastavio je Kuljberg, „samo ilustruju tužan i dubok problem ruskoga društva — nepoštovanje starijih generacija; nepoštovanje je postalo norma, koja više nije ni sramota“.

„Onome ko postavlja ovo pitanje mogu da predložim da pokuša, na primjer, da svome ocu pokloni skupi sat ili auto”, kazao je mitropolit Evgenij Kuljberg.

Antena M

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment