Otvoreno pismo Ministru Filipu Adžiću i ombudsmanu  Siniši Bjekoviću

Piše: Sreten Vujović

Gospodine Adžiću,
Gospodine Bjekoviću,

Osnovno vaspitanje mi nalaže da vam se obojici obratim atribucijom koja vam ni po čemu ne pripada! Uzmimo samo za primjer siledžijska dešavanja organa MUP-a, vojske Crne Gore i  nekoliko kriminalnih grupa raspoređenih širom  naše države, spremnih da pobiju „bagru na Cetinju“ prošle godine, ona divljanja u Nikšiću prilikom proslave Dana državnosti i  brojnih drugih  primjera  državnog terora nad patriotski orijentisanim građanima Crne Gore! Da ne bude zabune, izostavio sam takođe riječ „poštovani“  jer vam ni ona ni po čemu ne pripada!

Neposredan povod da vam se tek sada obratim je skandalozni snimak (od prije gotovo mjesec dana)  na kome se strani državnljanin, na graničnom prelazu Sukobin, maltrerira na  najbrutalniji način u prisustvu (sudeći prema glasovima iz pozadine) najvjerovatnije članova porodice! Pomenuti snimak sam tek danas dobio preko društvenih mreža!

https://www.standard.co.me/hronika/video-novi-snimak-torture-crnogorske-policije-na-granicnom-prelazu-sukobin/

Zvanično saopštenje je da je policajac suspendovan zbog svog neprofesionalnog djelovanja! Prisjetimo se da su granični službenici  prvi kontakt sa našom državom, pa prema tome i obraz naše države! Ovakav akt zaslužuje krivičnu odgovornost, stoga što je organ države Crne Gore   ugrozio fizičku bezbjednost stranog državljanina. Dakle, sljedstveno tome, država Crna Gora je ukaljala svoje državno dostojanstvo! Većinska Crna Gora to nije učinila, niti zaslužila takvu „prezentaciju“ i gnuša se divljaštva pod okriljem resornog ministarstva! Šok bombe, suzavce, gumene metke, uništavanje automobila, od strane klerofašističke klike, nekako možemo „progutati“, jer se radi o našoj jedinoj domovini čiji obraz moramo čuvati i pod nezamislivim okolnostima, kada ga vi, koji ste plaćeni  za to  blatite i  ružite  bez ikakvog obzira, kao da slijedite uputstva Živojina Mišića iz vremena Bijelog terora,  nakon 1918.godine.

Đe je odgovarajuća reakcija VDT zbog raspirivanje međunacionalne, međuvjerske i td. mržnje zbog patološko mizantropskog ikonopisanja u rožajskoj crkvi, kada već  nijesmo spriječli  devastaciju gotovo svih sakralnih objekata od strane kleronacističke sekte, poznate pod akronimom SPC, kojoj je na kraju vaš „vrhovni komandant“ Abazović, predao sve crkve i manastire, zajedno sa grobnicama  i zemnim ostacima naših predaka, a čiji su predstavnici  narušavajući vazdušni prostor  NATO članice, uz saznanje i Vojske Crne Gore i pripadnika MUP-a došli u Vilu Gorica da uz vašu pomoć opljačkaju ono što već nije opljačkano!

Svjestan sam da na  vašu savjest i svijest ne mogu uticati, ali se nadam da ćete se jednom u životu, kada „loše krene“ suočiti sa samima sobom i zapitati se: „Đe sam to pogriješio?!“

Kao hrišćanin, volio bih da ta upitanost nema tragičnu suštinu!

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment