Porfirije: Očuvanje Kosova u granicama Srbije obaveza i imperativ

Fonet

Patrijarh srpski Porfirije i arhijereji Srpske pravoslavne crkve (SPC) iznijeli su uvjerenje da rukovodstvo Srbije na čelu s predsjednikom Aleksandarom Vučićem neće i ne može pristati ni na kakva uslovljavanja koja imaju za cilj uspostavljanje nezavisnosti Kosova,  saopštila je SPC.

„Duhovni vođa pravoslavnih Srba i prisutni arhijereji su još jednom ponovili poznati, jasan i nedvosmislen stav srpske crkve da je Kosovo sastavni i neotuđivi dio Srbije i da je njegovo očuvanje u granicama Srbije ustavna obaveza i imperativ kako za Crkvu, tako i za našu državu“, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju SPC se navodi da je na praznik Svetog Jovana Krstitelja, Vučić posjetio Porfirija u Patrijaršijskom dvoru i učestvovao u molitvenom činu osvjećenja slavskog kolača.

Predsjednik Srbije je čestitao krsnu slavu patrijarhu, a potom njega i prisutne arhijereje izvijestio da tokom dana ima važne i veoma ozbiljne sastanke o Kosovu.

U saopštenju se navodi da će SPC uvijek podržavati rukovodstvo Srbije u nastojanjima da očuva Kosovo kao neotuđiv dio Srbije, kao i za saživot u miru i međusobnom razumijevanju u skladu sa međunarodnim pravom svih građana koji žive na Kosovu.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment