Radončić: Abazović će prije ili kasnije završiti iza rešetaka, ako ne pobjegne za Srbiju

Privremeni premijer Dritan Abazović će prije ili kasnije završiti u zatvoru, jedino se može izvući ukoliko pobjegne za Srbiju, kazao je novinar i publicista Šeki Radončić u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV.

“DPS zna da je ovo presudna bitka i da su ovi izbori možda povratak na 2006. godine”

Komentarišući podatke Pobjede prema kojima će stranke „stare“ parlamentarne većine ući u predsjedničku trku sa najmanje 11.000 novozapošljenih partijskih aktivista i simpatizera na svim nivoima javne uprave u državi, kao i u elektroenergetskim kompanijama, Radončić kaže da se tim podacima vjerovatno ne mogu obuhvatiti sva radna mjesta koja su otvorena na štetu građana.

“Riječ je o krivičnom djelu, strašnom nepotizmu i neko će za to morati da odgovara”, navodi Radončić, dodajući da je, pored ekonomske, napravljena i ogromna politička šteta.

“Upravo su to radili ljudi vezani za Dritana Abazovića, Vladu, Uru i kadrove DF-a koji su teg na nogama Crne Gore i koji sprečavaju ulazak u EU. Abazović kao premijer, vršilac te dužnosti, ili privremeni premijer je na čelu te lokomotive i prije ili kasnije će završiti iza rešetaka. Jedino se može izvući ako uradi nešto kao što je uradio Svetozar Marović – da pobjegne za Srbiju”, ističe Radončić.

Kada je riječ o kandidatima za predstojeće predsjedničke izbore, Radončić kaže da je kandidat DF-a Andrija Mandić favorit Beograda, ali ništa manje i lider Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić.

“Šteta je kada kandidata za predsjednika ili premijera instalira drugi centar moći i kada vam sada nove predsjedničke kandidate ponovo instalira Beograd. Međutim, DF je srpska stranka u Crnoj Gori”, kaže Radončić, dodajući da očekuje da Mandić osvoji veliki broj glasača.

“S druge strane, Spajić je lider u naletu i sigurno će imati veliki broj glasača. Vrlo vješto se drži ekonomije, siromaštva i fiskalne politike i bježi od nacionalnih prestrojavanja. Spajić na talasu pobjede Pokreta ‘Evropa sad’ u Podgorici ima najjači vjetar u leđa za predsjedničke izbore”, smatra Radončić.

Od građana, dodaje, zavisi koliko će prepoznati politički marketing, djelovanje inostranih centara moći i svoj interes.

“DPS zna da je ovo presudna bitka i da su ovi izbori možda povratak na 2006. kada su se građani izjašnjavali na referendumu o tome kakvu hoće Crnu Goru – velikosrpsku, srednjovjekovnu ili evropsku i euroatlantsku”, ističe Radončić.

Prema njegovim riječima, lider Demokrata Aleksa Bečić se otvoreno udvara Spajiću, plašeći se da izađe sam na izbore.

“Za građane je veoma važno pitanje da li će se (Milo) Đukanović kandidovati i šta donosi ta kanidatura”, dodaje Radončić.

Uspjeh zajedničkog kandidata procrnogorskog bloka smatra da ima šanse isključivo ukoliko iza njega stanu svim kapacitetom DPS i koalicioni partneri.

“Đukanović je kapitalne političke ciljeve već ostvario. Da Đukanović 2018. nije prihvatio da se kandiduje, ne znam što bi bilo sa Crnom Gorom, možda bi ovdje bio i građanski rat”, ocjenjuje Radončić.

Gradski portal

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment