UŽIVO Na pomolu veliki preokret, i Abramsi idu u rat? Rusija je bijesna

336. je dan rata u Ukrajini. I danas, najvažnije informacije čitajte na Anteni M. 
07:18 Rusija: Ako SAD pošalje tenkove, to je očigledna provokacija
Moguće isporuke borbenih tenkova Vašingtona Ukrajini biće “još jedna očigledna provokacija” protiv Rusije, izjavio je Anatolij Antonov, ruski ambasadoru Sjedinjenim Državama.
“Očito je da nam Vašington namjerno pokušava nanijeti strateški poraz”, rekao je Antonov u primjedbama ambasade objavljenim u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.
“Ako Sjedinjene Države odluče da isporuče tenkove, onda opravdavanje takvog koraka argumentima o ‘odbrambenom oružju’ definitivno neće uspjeti. To bi bila još jedna očita provokacija protiv Ruske Federacije.” Očekuje se da će Sjedinjene Države već u srijedu objaviti da će poslati teške tenkove u Ukrajinu.
07:00 SAD pripremaju slanje tenkova Abrams u Ukrajinu, poznato sve više detalja
Čini se da su Sjedinjene Američke Države promijenile stajalište i da su spremne započeti proces slanja više desetina tenkova M1 Abrams u Ukrajinu.
Ostvari li se, ta odluka SAD-a dolazi svega nekoliko dana nakon što se Vašington protivio slanju Abramsa uprkos zahtjevima iz Kijeva i pritisku iz Berlina, koji se takođe suočavao s pozivima da pošalje tenkove njemačke proizvodnje Leopard.
Zvabičnici su, pod uslovom da ostanu anonimni, rekli da bi odluka mogla biti službeno objavljena već u srijedu.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment