Knežević-Perišić: Kako vas, čovječe, nije sramota!

Nikada „lavice“ nijesu bile „političke“, a vas, ostrašćenoga, boli što tako nesebično vole Crnu Goru. Jer je vama i vama sličnima, Crna Gora samo interes. I najtragičnije, ne samo vaš lični, pizmatični, sitnopartijski, već tuđi, kako bi sprovodili tuđe politike, koje bi sveli na krajnji cilj: zatiranje svega crnogorskog u crnogorskoj državi – poručila je nezavisna odbornica u SO Nikšić Tanja Knežević-Perišić, reagujući na izjavu kandidata za predsjednika Crne Gore Gorana Danilovića da on ne može da navija za žensku rukometnu reprezentaciju jer su one „politička reprezentacija”

Nezavisna odbornica u SO Nikšić reagovala na izjavu kandidata za predsjednika Crne Gore Gorana Danilovića da nikada ne bi mogao da navija za žensku rukometnu reprezentaciju naše zemlje

Knežević-Perišić je istakla da se Danilović, kako bi se „domogao glasova na predstojećim predsjedničkim izborima, pokušavajući da bude ‘veći Srbin od Srbina’, na bestijalan način ostrvio na žensku rukometnu reprezentaciju Crne Gore“.

– Po strani što i „lavice“, a i hiljade nas „uvo zabolje“ što Danilović ne bi navijao za njih, već što se radi o nevjerovatnom sklopu ličnosti, koja sa ovakvim stavovima, ipak želi u fotelju predsjednika Crne Gore! Za koga bi, onda, trebalo da navijaju građani Crne Gore, ako ne za svoju reprezentaciju, sastavljenu od sportista svih vjera i nacija? Kako te reprezentacije, Daniloviću, treba da se ponašaju kada igraju za svoju državu? Da sjede na himnu? Da je zapale – pita Knežević-Perišić.

Ističe da je „nevjerovatno da ovaj čovjek nema poštovanja prema ogromnim rezultatima ženske rukometne reprezentacije“.

– Zar je malo biti drugi na Olimpijskim igrama, prvi i treći u Evropi? Zar ne poštovati to što su svoje najljepše dane, mladost i godine posvetile sportu, nauštrb svega što ide mladosti? Što su toliko ponosne kada igraju za državu? Što zaplaču kada pobijede? Šta je tu „političko“? Kako vas, čovječe, nije sramota – poručila je ona.

Uvjerena je da Daniloviću „gore obrazi od bijesa kada ona ljepota i mladost u crvenim i zelenim dresovima, od kojih očito dobija groznicu, slave pobjede na terenu, pjevaju crnogorske pjesme, raduju se podizanju pobjedničke crnogorske zastave“.

– Srećom, Danilović nikad predsjednik Crne Gore neće biti. Jer se, kako kaže, ježi od zelene boje, jer je, o Bože, progonjen, jer mu je Crna Gora bila maćeha… jer je u cijelom nizu zbrda-zdola sklepane priče, uspio da se predstavi u pravom svijetlu: kao obični, mali, frustrirani nacionalista. I ništa više! A „lavicama“ ljudska poruka: samo glavu gore! Vi ste ponos Crne Gore – zaključila je Knežević-Perišić.

Pobjeda

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment