Radulović: Trajekt Kamenari-Lepetane slično priči sa MNE Airlines-om i sa nesagledivim posljedicama

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović kazao je za Antenu M da će dešavanja u vezi trajekta Kamenari-Lepetane imati dalekosežne negativne posljedice po crnogorski turizam. Navodi da nema namjeru da arbitira ko je kriv, a ko je u pravu, ali da je potrebno ukazati na posljedice ovog poteza Vlade. 

Društvo

Pogledajte snimak: Nefunkcionalni trajekt napravio kilometarske kolone na Jadranskoj magistrali!

08:02 ➔ 14:45

”Trajekt je žila kucavica crnogorskog turizma, naročito posljednjih godina, od kako su došli kruzeri u Bokokotorski zaliv, tačnije u Kotor. Od aprila pa do oktobra, Kotor je blokiran svakodnevno u saobraćajnom smislu, pa je trajekt ostao jedini koji praktično povezuje Herceg Novi i dalje prema Hrvatskoj sa Budvom i južnim dijelom crnogorskog primorja, do Ulcinja. Firma koja je do sada radila prevoz imala je pet ili šest trajekata, koji su bili dosta brzi i sada ovom odlukom ostajemo bez toga”, rekao je Radulović.

Radulović ističe da danas imamo jedan trajekt koji može da preveze 20-tak vozila, te da će sada za dolazak sa aerodroma Tivat do Herceg Novog trebati isto vremena kao da se ide preko Budve, Cetinja, Podgorice, Nikšića, Vilusa i Grahova.

Smatra da je trebalo napraviti aneks ugovora i da se ljeto odradi kako se radilo svih ovih godina, pa de se u oktobru stvari rješvaju. Napominje i da država to ne može raditi efikasno kao privatnik.

”Dok se to sve dovede u red, od papira, dozvola i osiguranja putnika i vozila, od rezervnih djelova, majstora i tako dalje, mislim da je ovo jedan opasan trenutak i imam osjećaj da iz onoga što se uradilo sa Montenegro Airlines-om nijesmo ništa naučili, a ovo bi mogao, ako ovako ostane, da bude slična priča kao za Montenegro Airlines”, rekao je Radulović.

Antena M

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment